fredag 26 september 2014

Dags för andra ronden

Dag två. Dag ett sitter fortfarande i benen. Det är lite segt. Irriterat puffar man sig förbi skarorna som köar till biljettkassan, är de inte många fler idag? Torsdag och fredag är branschdagar, allmänheten är välkommen från och med fredag eftermiddag. Ändå känns det redan smockat på fredag morgon. 

Igår på hotellet tjuvlyssnade jag på ett annat sällskap, där någon som tydligen var mer insatt i mässan pratade om ett ovanligt stort besökarantal på torsdagen. Kanske det blir besöksrekord, 30-årsjubileet till ära?

På mässan är det trångt kring de stora förlagens montrar i mitten. De mer marginella sällskapen håller till längs kanterna av mässan, där de kränger klassiker och samhällsansvar med varierande framgång. På övre våningen finns bland annat den internationella scenen och utställare kring miljö och etiska frågor. Vi hukar oss och går förbi montrarna utan att stanna. Det är liksom lite tidigt med klimatförändring så här innan lunch.

Sven Wollter uppträder på Aftonbladets scen och är hesare än någonsin. Katerina Janousch och Morgan Larsson intervjuas av Fredrik Belfrage i Piratförlagets välbesökta monter. Och Jan Guillou, han är överallt. Det går ju knappt att gå en meter på mässan utan att ramla över honom.


Smältande glaciär på samvetsavdelningen.


Sven Wollter spränger ljudvallen.


Katerina Janousch pratar med Fredrik Belfrage.


Morgan Larssons nya roman är fartfylld och rolig, om man får tro författaren själv. Och det får man väl.


Det är stort. Mycket stort. Känns det inte som om det vuxit lite över natten?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar