tisdag 23 september 2014

Femtio nyanser av bibliotek

I år har bokmässan i Göteborg Brasilien som temaland. Katalonien tuffar på bredvid som någon sorts tematisk sidovagn.

Det vet jag i och för sig inte om vi Graniturister kommer att märka så mycket av. Vi åker dit på torsdag och fredag, som mest bjuder på program för bibliotekarier av olika slag. "Bok och bibliotek" är ju mässans officiella namn. Så vi grottar ner oss i olika biblioteksscenarion, Fifty Shades of Library Related Stuff.

Mycket går ut på hur man ska skapa nätservice åt kunderna. Vill ni kanske ha en digital boktipsare? En digital bibliotekarie? Digitala samlingar? Eller möjligen en rejäl bit på 85 kilo bibliotekarie av kött och blod som levererar boktips personligen?

Trots att många vill prata med en "riktig människa" är det ett faktum att allt fler använder biblioteket via nätet. Så det ska vi säkerligen få höra en del om på mässan.

Annars är det mycket deckare på programmet också. På måfå har jag kryssat i att Ann Rosman kommer att prata om sin nya deckare Havskatten, som verkar minst sagt lovande.

Och ett av ämnena som lyfts upp extra mycket är hälsa och välmående. Jag hoppas hinna höra inspirerande yogainstruktören Karin Björkegren Jones tala om sin senaste bok. Hoppet är som bekant det sista som lämnar människan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar