fredag 23 januari 2015

Inte så fotogeniskt

Häromdagen skulle det filmas här på bibban, "en bibliotekarie som gör typiska bibliotekssaker". Hmm, sa vi och gjorde vårt bästa. Plockade böcker av och an. Körde små kärror runt hyllorna. Satt högtidligt vid disken och såg koncentrerade ut. Det råkade inte finnas nån skolklass tillhands, tyvärr, eller nån annan lämplig grupp av informationsbehövande. De flesta vek förskräckt undan när de skymtade kameran och beslöt sig för att satsa på ett självservicekoncept.

Det var knepigt att komma på variationer. Det är helt enkelt inte så många av våra uppgifter som ser spännande ut på bild. Där kan man sitta vid sitt skrivbord, strängt upptagen med stora beslut som påverkar vardagen för många i stan (vilken skolverksamhet ska vi satsa på? vilka dagstidningar ska vi köpa in? hur många timmar i veckan kan vi hålla öppet?) men på film ser det ut som om man gräver sig i näsan och kollar in kattvideor på Facebook.

Ibland skulle det vara trevligt att ha ett jobb som var mer så här:


Men så är det inte och kanske är det lika bra. Jobbigt att ha sönder sina t-shirts hela tiden när man ska hoppa från brinnande byggnader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar